Mosterd op de Maan

En terwijl ik hier in de mosterdgeschiedenis duik, maken Amerikaanse onderzoekers bekend dat ze een kasje ontwikkeld hebben voor het kweken van mosterdplantjes op de maan.
Odyssey Moon Partners en Paragon Space Development Corporation denken dat dit een geweldige stap voorwaarts is. De directeuren van Paragon bewoonden ooit de Biosphere 2.
en
Toch maar weer even terug naar de geschiedenis met een recept voor aromatische mosterd.
Op tien liter mosterdmeel neme men een half bosje pieterselie, een half bosje kervel, een half bosje prei, 3 stuks knoflook, een half bosje selderij, 280 gram zout, 140 gram olijfolie en 70 gram mosterdspecerij, 40 gram thym-essence, 30 droppels kaneelessence en 3 droppels dragonessence. De planten worden fijn gehakt. Deze worden in zooveel besten azijn gelegd, dat ze daardoor bedekt worden, waarin ze 14 dagen blijven.
Na verloop van dien tijd neemt men ze er uit en wrijve ze fijn. Het mosterdmeel, dat reeds fijn was, wordt dan met de planten vermengd, waarna men er het zout, de olie, de specerij en de essences bijvoegt.
Het geheel wordt men den azijn, waarin de planten zijn geweekt verdund.
Nadat de massa twee dagen lang heeft gestaan, wordt ze in potjes gedaan, die met kurk en pek gesloten worden.
Blijft de vraag: wat zou die mosterdspecerij precies geweest kunnen zijn?
Labels: mosterd
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage