<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, april 04, 2009

Bloesems op je bord!


Vrijdag 24 april houd ik een lezing over Bloesems op je Bord! tijdens het Bloesem Evenement van Landgoed Groenhoven in Bruchem. Ontvangst met een glaasje cava met kersenbloesem, dan een uur mijn verhaal over eetbare bloemen, waarna een geweldig viergangendiner met bloesems. Het is voor de derde keer dat Groenhoven dit evenement organiseert en ik vind het enig dat ik mee mag doen. Op mijn blog komen regelmatig eetbare bloemen voorbij: rozen, sleutelbloemen, viooltjes, vlierbloemen, artisjok of courgettebloem. Ik vind het niet alleen feestelijk staan, maar ook heel smakelijk. Pinksterbloem, Oost Indische kers, lavendel, het plukken uit de tuin is plezierig. Op dit moment bloeien de Maartse viooltjes uitbundig. Daarom een recept voor
Viooltjes-sinaasappelsaus bij chocolade ijs

Nodig: 1 dl water, 1 dl sinaasappelsap, 50 gram kristalsuiker, kopje Maartse viooltjes oftewel violet de Parme. En daarna: Een halve sinaasappel per persoon, een bol chocoladeijs per persoon, wat hele viooltjes ter garnering.
Bereiding: Breng de ingrediƫnten aan de kook in een pan met dikke bodem. Goed blijven roeren tot de suiker geheel is opgelost en de viooltjes hun smaak hebben afgestaan. Door een doek zeven en laten afkoelen. Snijd de sinaasappels in partjes, leg ze op individuele bordjes, leg er een bol chocoladeijs bij en giet er wat van de viooltjessaus overheen. Desgewenst kun je garneren met verse of gesuikerde viooltjes.

Meer informatie over het bloesemdiner: www.landgoedgroenhoven.nl

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage