<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, april 12, 2009

Glas


Gisteravond de glas-plastic proeverij bij Mariella van de Wijnkronieken. Een uitgebreid verslag volgt. Maar wat neem je nu mee voor een wijnambassadeur? Iets van glas, natuurlijk. En dus dook ik de collectie glazen-met-een-verhaal in en koos dit glaasje uit. Ik zeul het al meer dan veertig jaar met me mee. Kreeg het ooit met dit verhaal erbij.

Een glasverzamelaar kocht op een veiling een fraai setje 17e eeuws Amsterdams glas. Karaf en zes glaasjes op een presenteerblaadje. Bedoeld voor brandewijn. Eenmaal thuis pakt hij het geheel uit, en loopt er enthousiast de woonkamer mee in, struikelt over een Perzisch tapijtje, danst over het parket en verliest controle over wat hij in zijn handen houdt. Dit is het enige overlevende glaasje.


Wat er van het verhaal klopt weet ik niet. Is dit - om te beginnen - echt 17e eeuws glas? Geblazen in Amsterdam? En zo ja, waar kun je dat aan zien? Echt vragen voor een glasambassadeur! Na veertig jaar conservator geweest te zijn, draag ik de verantwoordelijkheid graag over.

Labels:

3 reacties:

Blogger MariĆ«lla zei...

En ik neem de verantwoordelijkheid graag op mij! Het is een eer en een groot plezier dit glaasje verder te bewaren, het heeft inmiddels een mooi plekje gekregen.
Mijn 'veldwerkers' zal ik opdracht geven onderzoek te doen naar het glaasje. Wordt vervolgd!

12 april 2009 om 10:38  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Ik ben reusachtig benieuwd naar de herkomst!

12 april 2009 om 14:27  
Blogger Yvon zei...

Mooi verhaal! En wordt vervolgd dus....

16 april 2009 om 14:37  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage