Pasen

Gisteren was de laatste historisch getinte lezing van de serie die ik organiseer in samenwerking met kasteel Groeneveld in Baarn. Het ging over het eten op de landgoederen en kastelen in ons land, dat ook nu nog de hoogste kasteeldichtheid van Europa heeft. De bijbehorende proeverij was meer kip dan ei, de eitjes lagen op deze schitterend versierde tafel. Heerlijke landhoen met een salade van bietjes met asperges. De asperges kwamen met gemak qua smaak boven de bieten uit. Dat had ik niet verwacht. De gebakken aardappeltjes met groene kruiden pasten er wonder wel bij. Toe vanilleroomijs, zoals dat in de 18e eeuw ook gemaakt werd. De kunst van het ijsmaken was toen onder de knie en in de receptenschriften en kookboeken uit de 18e eeuw duikt roomijs voor het eerst op. Vandaag dus rustig verder genieten van de Paasdagen. Nee, wij gaan niet naar de meubelboulevard. Er staan lammetjes in de wei, de bloesems bloeien, de zon schijnt, wat wil een mens nog meer?
Labels: Pasen
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage