<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, april 09, 2009

Pleidooi voor Spruitjes


Gisteren hoorde ik tot mijn schrik en ook wel verbazing dat de spruitjes in rap tempo een vergeten groente dreigen te worden. Het imago deugt niet en afgelopen jaar was een slecht spruitjesjaar. Wat ik in de winkels tegenkwam was duidelijk van inferieure kwaliteit: te groot, te los, te gelig. Alsof het oude spruiten waren. En dat helpt natuurlijk niet aan een beter imago. Kun je nog zo hard roepen dat ze gezonder zijn dan broccoli, maar..... het oog wil ook wat.
Waar zijn de kleine, kogelronde, knapperige, stevige spruitjes gebleven? Waar zijn de nieuwe rassen die minder kolig en meer spruiterig en nootachtig smaken?
We willen toch geen museumspruitjes in de museumtuin?
Komop telers, handel, consument: vecht voor het spruitje!

Labels:

2 reacties:

Blogger Edith zei...

De spruitjes die ik afgelopen winter zag vond ik nog best meevallen, hoor. Heb ze dan ook best vaak gegeten.

9 april 2009 om 10:36  
Blogger Lizet Kruyff zei...

Dat is goed nieuws, helaas, in de Bommelerwaard heb ik er geen gezien. Volgende winter kom ik om adresjes voor goede spruiten zeuren!

9 april 2009 om 20:40  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage