Paarse Asperges

Ongemerkt passeerde het tweejarig bestaan van dit blog. Het begon met asperges. Valt daar na twee jaar nog iets over te melden. Nou en of! Eerder deze week vond ik in Helvoirt een aspergeboerderij waar ze behalve witte en groene ook paarse asperges telen en verkopen. En dan bedoel ik echt paars, niet violette. Snijd je ze door, dan zie je een wit hart, dan een groene ring en een purperen buitenkant. Je kunt ze rauw eten, maar ook kort gekookt. Ze worden dan iets groener. Volgens de dames in de boerderijwinkel zijn ze van oorsprong Nieuw Zeelands en kweken we ze hier vooral voor de Russische markt. Opzienbarend, qua foodmiles. Gelukkig staan er ook een paar kratjes voor de regioverkoop in de winkel. Paarse asperges zijn iets zoeter van smaak. Heel geschikt voor een salade.
Labels: asperges
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage