Soepkip

Op aanraden van Wouter Klootwijk ging ik op zoek naar zeer betaalbare soepkip van de scharrelvariant en ik vond bij de Sligro een enorme poot. Had liever de hele kip gevonden, maar dat blijkt daar geen courant artikel. Toch maar de poot dan, en daar een stevige bouillon van getrokken met ui, wortel, laurier, wijnruit, selderij, peterselie, foelie en peperkorrels. Na de Groeneveldproeverij (zie www.foodlog.nl) kwam ik met een stevige honger thuis, dus wat doe je dan met zo'n bouillon?
We besloten er een soort minestrone van te maken, gezien de inhoud van voorraadkast en koelkast. Met wortel, ui, knoflook, prei, tomaat, witte bonen, pijnboompitten, oregano en een restje coppa. Met wat geknipte peterselie en veel vers geraspte Sardijnse pecorino opgediend. En een uitstekende Siciliaanse witte wijn erbij. Eenvoudig, doch voedzaam en heel prettig allemaal, na een middag zwaar afzien.....
Labels: Kip soep
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage