<Mededelingen van land en tuinbouw>

donderdag, juli 02, 2009

Ananas


Wij mogen bij wijze van ontbijt met dit warme weer graag een ananas slopen. Ter afwisseling van het seizoensfruit uit de eigen regio of tuin. Fris en gezond. De kwaliteit van de verse ananassen op de Nederlandse markt is de laatste jaren met sprongen vooruit gegaan. Even het lijstje:
per 100 gram slechts 60Kcal, 15 gram suiker, 100 mg kalium, 20 mg calcium, 0,5 gram ijzer, 10 mg magnesium, 30 mcg betacaroteen, 25 mg vitamine C, pietsie vitamine E en wat B. Zijn enzymen (bromeline) bevorderen de spijsvertering, het fruit is licht laxerend, verfrisend, ontgiftend en ook nog vochtafdrijvend.
Na een uitgebreid meergangendiner gisteren dus een prima keus.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage