Kaki

Ofschoon we hierin de Betuwe en Bommelerwaard natuurlijk volop van het fruit van eigen bodem genieten, mogen we ook graag de tanden zetten in wat exoten. Tja, foodmiles, maar toch lekker. Zeker deze kakis wanneer zij goed rijp zijn. Snijd ze doormidden over hun buik en lepel ze voorzichtig uit. Kliederig, doch zeer smakelijk.
De Kaki wordt ook wel aangeduid als Sharonfruit, maar dat zegt meer iets over de locatie waar gekweekt wordt.
Van oorsprong is dit een Japanse vrucht. Inmiddels kweken de landen rond de Middelandse Zee ze ook volop. Issie gezond? Jazeker!
Per 100 gram fruit slecht 65 calorietjes, 15 gram suiker, wat meer proteinen. Hij bestaat voor tachtig procent uit water en bevat 2,5 gram vezels.
Een beetje calcium (20 mg) en kalium 170 mg) De kracht zit hem in de betacaroteen (1,5 mg en vitamine C 10 mg.
Die laatste twee maken hem een goede antioxidant.
Labels: Kaki Sharonfruit
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage