donderdag, september 10, 2009

Jam


We kregen vier potjes heerlijke jam van Han, die hier in het familiearchief kwam neuzen voor zijn magnum opus over het architectenbureau van mijn overgrootvader J. Herman de Roos en zijn compagnon Willem Overeijnder. Indrukwekkend wat hij al allemaal heeft uitgevonden en bijeen gebracht!
Vier potjes jam om te proberen. Dat is leuk. We vinden de zwarte kersen absoluut het lekkerste. Die is inmiddels geheel verdwenen in de sausjes bij de eendenborst of het parelhoenboutje. Hoe ik het sausje maak, was de vraag.
Heel eenvoudig. Ik laat een sjalotje in wat olijfolie smelten (gewone mensen nemen daar roomboter voor), kiep er een derde pot jam bij, en een glas witte wijn en een handje heel lekkere peperkorrels. Even aan de kook brengen en wat laten inkoken. Misschien binden met wat arrowroot. Dat is alles.
Inderdaad, de foto is niet scherp. Maar toch leuk.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage