<Mededelingen van land en tuinbouw>

vrijdag, september 25, 2009

Librije en Landstede


Nieuwe opleiding voor professionals

Librije en Landstede starten
School voor Gastronomie en Gastvrijheid


Met het zetten van handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst door Jonnie en Therese Boer van de Librije en Rob van Kessel, voorzitter van het College van Bestuur van Landstede, is het officiele startsein gegeven voor de School voor Gastronomie en Gastvrijheid.

Met deze nieuwe school bieden de Librije en Landstede jonge beroepsbeoefenaars de mogelijkheid om zich op hoog niveau bij te scholen. Tijdens de opleiding, die verzorgd wordt in Librijes Atelier, maken koks, gastheren en gastvrouwen kennis met nieuwe ontwikkelingen op culinair gebied en wordt uitvoerig aandacht besteed aan smaak en smaakpatronen en wijn- en spijscombinaties. Maar ook management, marketing en culinaire geschiedenis komen aan bod. Gedurende 30 weken worden de deelnemers een dag per week in Zwolle verwacht voor een combinatie van theorie en praktijk.
Medewerkers van de Librije, docenten van Landstede en gerenommeerde gastdocenten uit het bedrijfsleven verzorgen workshops en trainingen. Ook bedrijfsbezoeken maken onderdeel uit van het programma. Verder lopen alle deelnemers minimaal een week stage bij De Librije.

De opleiding is ontstaan uit de behoefte om onderwijs en bedrijfsleven nog beter op elkaar aan te laten sluiten. Zo is er in veel horecaopleidingen niet voldoende ruimte en tijd om diep in te gaan op de aspecten smaak, smaakbeleving en wijn- en spijscombinaties. Ook het proeven van gerechten en wijnen kan vaak slechts beperkt plaatsvinden. Op de nieuwe school wordt vooral voor deze zaken veel tijd gereserveerd. De ervaringen die de docenten van Landstede opdoen bij de School voor Gastronomie en Gastvrijheid, zullen ook weer gebruikt worden in het reguliere mbo horecaonderwijs van Landstede. Op deze manier wordt een verdere kwaliteitsimpuls gegeven aan de opleidingen Kok en Gastheer/Gastvrouw bij Landstede.

Aan het eind van de opleiding krijgen de deelnemers aan de School voor Gastronomie en Gastvrijheid het eigen certificaat Culinair Expert. Verder ontvangen zij, bij het met goed gevolg afleggen van een examen, het basiscertificaat Barista. Bovendien kunnen kandidaten na afloop van de opleiding deelnemen aan het Leermeesterexamen.

De eerste groep start in januari 2010, inschrijven is vanaf nu mogelijk via de website, www.llsgg.nl.

Wanneer u, trouwe lezer, het eind van dit persbericht hebt bereikt, zult u begrijpen:
ik ben de gastdocent culinaire geschiedenis. Een hele eer in deze prachtige context!

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage