<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, september 27, 2009

Middeleeuwse Muziek


Tijdens het Festival Levende Geschiedenis trad het muziekgezelschap De Blauwe Schuyt op met een uitgebreid repertoire en een keur aan instrumenten. Deze musici zijn het neusje van de zalm op het gebied van middeleeuwse muziekinterpretatie. Zij laten de vrolijke middeleeuwen horen en daar kan ik ontzettend van genieten.
Wie zijn dat, die musici van de Blauwe Schuyt?
Om te beginnen Ineke Merkelbach. Zij studeerde cello aan het Brabants conservatorium bij Yuri Schiffer en bekwaamde zich verder bij Harro Ruijsenaars, toenmalig solocellist van het concertgebouworkest. Ineke speelde in vele professionele orkesten en ensembles. Behalve muziek maakt zij ook de kleurige kleding. Haar instrumenten: draailier, vedel, rebec, portatief, gitterne en slagwerk
En dan was er Willem Gerritsen. Hij volgde de opleiding voor leraar basisschool en studeerde trombone aan het conservatorium in Arnhem, waar hij in 1984afstudeerde als uitvoerend musicus. Willem is een veelgevraagd speler op historische trombones en speelt mee op concerten in binnen- en buitenland bij gerenommeerde ensembles als het Huelgas Ensemble, het Combattimento Consort en Studio Laren. Hij bouwde een aantal instrumenten van de Blauwe Schuyt. Daarnaast is Willem muzikaal leider van de stadspijpers van ´s-Hertogenbosch, en als docent verbonden aan CKV de Muzerije en het Fontys conservatorium in Tilburg. Bij De Blauwe Schuyt speelt Willem talloze blaasinstrumenten gitterne, portatief, slagwerk en hij zingt.
Kortom: een eerbiedwaardig gezelschap, dat de moeite van het beluisteren waard is. Via de site van Verre Verwanten Radio is hun muziek te beluisteren, toen zij gisteren optraden tijdens de uitzending.
http://www.verreverwanten.nl/radio/2375.html

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage