Kwee - 3

Dit zijn de kweeperen aan onze boom. Een prachtige oogst.
En dit gaan we er van maken:
Tajine van Lamsvlees met Kweeperen
Nodig voor 6 personen:
2 eetlepels olijfolie, 1 gesnipperde ui, 1 kg lamsvlees in dobbelsteentjes, 1 theelepel kaneel, ½ theelepel gemberpoeder, 1 zakje saffraandraadjes, 2 grote tomaten in stukjes, 600 gram kweeperen, sap van een halve citroen, 1 eetlepel honing, zout en peper naar smaak.
Bereiding:
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Fruit de ui.
Voeg het lamsvlees toe en bak dat aan alle kanten licht bruin.
Voeg de specerijen toe en roer die goed door het lamsvlees-ui mengsel heen.
Doe alles over in een tajine, maar een hapjespan mag ook.
Voeg de tomaten toe en voldoende water zodat het vlees net onder staat.
Doe de deksel op de tajine of hapjespan en laat alles minimaal een uur zachtjes stoven of smoren.
Borstel intussen de kweeperen schoon en snijd ze afhankelijk van hun grote in vier of acht parten, schil de peren niet want de meeste smaak zit in de schil en die bind het gerecht ook.
Voeg de peren, het citroensap, de honing en peper en zout naar smaak toe en laat de peren in 15 tot 30 minuten beetgaar worden. Ze mogen niet tot moes uiteenvallen.
Serveer de peren bij de lamstajine en geef er rijst of Marokkaans brood bij.
Labels: Kwee lamsvlees
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage