<Mededelingen van land en tuinbouw>

dinsdag, oktober 27, 2009

Pontormo vervolg


Wat hij nog meer at, was de vraag. Goed, nog wat brokjes.

Maandag 2 april eet hij gekookt brood met boter, een omelet en twee ons torte, helaas staat er niet bij wat voor taart dat geweest is. Waarschijnlijk een hartige taart, gekocht bij de taartenbakker of een cateraar.
Zaterdag gaat hij naar een herberg, waar hij salade en een omelet eet en kaas. De maandag daarop eet hij een gekookt lamsniertje. En dinsdag twee gebakken eieren en een salade.
Donderdag eet hij vier sneetjes brood en een salade met gekookte lam, maar die was niet goed gekookt.
Vrijdag de 13e eet hij gestoofde radiccio, vier sneetjes brood en een omelet. Zondag eet hij gekookt lamsvlees, gestoofde sla en kaas.
Woensdag 23 mei eet hij wat vlees.
Naar mate de maanden verstrijken wordt hij minder mededeelzaam over zijn culinaire gewoonten.
Donderdag - Corpus Domini - luncht hij met zijn vriend en collega Bronzino. Hij drinkt Griekse wijn, eet vlees en vis. En in de avond een ons torte met weinig vlees en nog minder smaak.
We maken en sprong naar oktober. Pontormo is ziek geweest, maar weer an de beterende hand. Dertig ons brood zijn genoeg voor drie dagen, tien ons per maaltijd.
De 16e oktober heeft hij wijn gebotteld en wel 6 vaten Radda-wijn.
Daar houdt het een beetje mee op. Verder heeft hij het nog over zijn werk aan de San Lorenzo.

Wat zou Radda wijn zijn? Radda ligt in de Chiantistreek, in de provincie Siena. Zal wel heel prettige wijn geweest zijn.
http://www.abctuscany.com/siena/radda-in-chianti/index.cfm

Het plaatje is natuurlijk een detail van het wijnglas van het schilderij van gisteren. Wijnglas met voet dus.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage