Walnoten

We rapen al een paar weken walnoten - die noemden we vroeger ook wel okkernoten - in het dorp. Een flinke oogst is er dit jaar, wat zullen we er eens mee doen?
Ik herinner me dat we indertijd in Wenen op de Naschmarkt heerlijke geitenkaasjes kochten bekleed met walnoten en/of knoflook. Dat moeten we thuis ook kunnen namaken op bescheiden schaal. Gewoon lekker op toast, of in de portobello champignon even in de oven. Je kunt er ook wat bladerdeeg onder doen en er een taartje van bakken.
Hier de snelle versie:
Wat heb je nodig voor wat toastjes? 50 gram walnoten, 3 eetlepels platte peterselie fijngeknipt en wel, 3 eetlepels fijngeraspte Sardijnse pecorino, 150 gram geitenkaas van de rol, versgemalen zwarte peper.
Meng de noten en peterselie in de magimix, maar niet al te papperig, doe de pecorino erbij en de peper. Smeer het mengsel over pakweg vier geroosterde boterhammen. Bedek die met een stevige laag geitenkaas. Even onder de grill laten kleuren.
Heerlijke lunch voor twee met wat notensla of komkommer erbij.
Komt er geen bezoek en ga je nergens heen: doe dan ook een stevige teen knoflook door het notenmengsel.
Labels: Walnoten
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage