zondag, november 29, 2009

Speculaaskruiden


Er bestaat nogal wat variatie in het genre speculaaskruiden. Zowel in het verleden als het heden. Misschien zijn er ook regionale verschillen. Misschien is het soms bepaald door beschikbaarheid, of de persoonlijke voorkeur van de receptenschrijver, keukenprins of keukenprinses.
In de laatste Essen und Trinken staat de moderne Duitse variant:
Een mengsel van 20 gram kaneel, 2 gram all spice korrels, 2 gram gemberpoeder, 1 gram kardemom (neem de zaadjes in de peul), 2 gram foelie, 8 gram kruidnagelpoeder, 2gram korianderzaad en 2 gram steranijs. Volgens kok Marcel Stut kun je er ook nog best geelwortel en kummel doorheen doen.
De kok smeert er vervolgens de eendenborst mee in, althans de voorzichtig ingekerfde vetlaag. Valt te overwegen. Het recept is te vinden op de site www.essen-und-trinken.de.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage