donderdag, januari 07, 2010

Beb en de Chinese keuken


Beb Vuyk is natuurlijk vooral beroemd om haar andere boeken, dat kookboek was een extraatje. Lang geleden las ik er een paar van, en nu herlees ik ze om te kijken of ze ook wat over eten schrijft. Bijvoorbeeld in Het laatste huis van de wereld, over haar leven op de Molukken. En ja, ze beschrijft een bezoek aan een Chinees huwelijksfeest. Ik citeer:
Er waren allerlei verrukkelijke soepen, haaienvinnen en eetbare vogelnestjes, die naar bedorven gelatine-pudding smaakten, gebraden visseningewanden en tien jaar oude eieren, lichtbruin, een beetje sterk van smaak en met een donkere kern als niertjes.
Tussen de gerechten door kauwden we meloenpitten en dronken bier.


Dat is interessant, vogelnestjes. In de schriftjes van Heukelum kom ik die ook tegen, met een aanwijzing hoe ze schoon te maken. Maar over de smaak weet ik niets. Ze zijn veel te kostbaar om mee te experimenteren. Bedorven gelatine-pudding. Dat zou kunnen. Het kan natuurlijk zijn dat er iets aan toegevoegd is.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage