<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, februari 13, 2010

Nog meer kardemomHier nog een specerijenmix met de zaadjes van groene kardemompeulen. Eentje uit Kerala, de Indiase provincie vol geuren en kleuren. Komt ook uit het Specerijenrouteboek van Caldicotts. Ze pikten het op op een oud koloniaal landgoed in Kumarakam, waar nu onder meer een restaurant in is gevestigd.
Je gebruikt dit mengsel bijvoorbeeld in de vegetarische vulling van een samosa, of in een aardappel-erwtenschotel. Of heel niet-Indiaas: over de gebakken aardappeltjes, even goed omscheppen en mee laten bakken, heerlijk!

Garam Masala uit Kerala

Dit heb je nodig: de zaadjes van drie groene kardemompeulen, 3 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 1 theelepel komijnzaad, 1 stokje pijpkaneel, 5 zwarte peperkorrels, een halve theelepel versgeraspte nootmuskaat.

En zo doe je het: rooster in een droge koekenpan alles behalve de nootmuskaat, tot de geur vrij komt. Maal alles tot poeder. Dat kun je heel braaf in een vijzel doen, ik heb er een oude elektrische koffiemolen voor. Roer het poeder en de versgeraspte nootmuskaat dooreen. Direct gebruiken of heel luchtdicht afsluiten.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage