donderdag, februari 18, 2010

Oesters



Met het pascalisatieproces van sappen hebben we nu ervaring. Dat blijkt een verbetering. Maar er kan veel meer met deze dure machinerie. Je kunt bijvoorbeeld uitstekend oesters pascaliseren. Die houden dan het zeewater vast, behouden de smaak van rauwe oester, laten gemakkelijk los uit de schaal en zijn nog eens superveilig ook. In Amerika is een bedrijf dat zich daarop toelegt en zijn oesters van een gouden bandje voorziet. The Perfect Oyster. Ze winnen er prijzen mee. Dat zouden we ook wel eens willen proeven. En het schijnt met kreeft ook heel goed te kunnen. Wouter de Heij van TOP vertelde trouwens dat je er piepers ook mee kunt oppeppen qua smaak. Dat klinkt spannend. Zou je er spruitjes en groene kiwis ook lekker mee kunnen maken?
Meer over die oesters en de pascalisering ervan vind je hier:
http://www.theperfectoyster.com/

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage