maandag, februari 22, 2010

Worteltjes


Wij zijn nogal dol op wortelen, zo maar voor de knaag, of verwerkt in stoofschotels, meegtrokken in de bouillon, als wortelsoep, of als groente apart, of in de salade. En dan zijn ze ook nog gezond, dat is mooi meegenomen.
Je kunt er eindeloos mee varieren. Laten stoven in kippenbouillon tot ze beetgaar zijn en dan ruim bestrooien met fijngeknipte peterselie. Zijn ze veel rijker van smaak dan in water gekookt. En het kookvocht is een prima basis voor een soepje.

Zo een smakelijk soepje maak je snel door pakweg een pond schoongemaakte en in stukjes gesneden worteltjes in olijfolie te laten stoven met wat stukjes verse gember, een gesnipperde ui. Voeg een halve liter of meer (groente)bouillon toe, laat alles gaar worden, purereren, opwarmen, en bij het serveren wat korianderblad erover snipperen. Je kunt ook wat sinaasappelsap of citroensap toevoegen.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage