<Mededelingen van land en tuinbouw>

dinsdag, maart 30, 2010

Eend en Ei


Dit weekend slingerde er hier en daar een eendenei in het dorp. De dames waren duidelijk nog niet helemaal aan nestelen toe. Nu zie je dat de paartjes gevormd zijn, ze claimen een stukje sloot met achterland, en de eieren worden kennelijk netjes opgeborgen in een nest.

Wat doe je eigenlijk met een eendenei? Hetzelfde als met die van de kip? Fazanteneitjes heb ik wel gegeten, die zijn heerlijk. Maar eendenei? Alan Davidson zegt dat er nooit veel vraag naar is geweest, behalve in de Filippijnen, waar Balut, bevruchte eendeneieren, die in diverse stadia gekookt geconsumeerd worden met een beetje zout. Slobberen, slurpen en kauwen. Het schijnt een Chinese uitvinding te zijn.

Mmmm, laat de eendjes maar lekker broeden. Snoeken en ratten, kraaien en meeuwen zorgen wel dat er geen eendenplaag komt.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage