Shitake in de soep

Om calcium op te nemen heb je vitamine D nodig. Dat zit in zalm, tonijn, oesters, haring en.... shitake paddestoeltjes. Dat laatste wist ik niet, maar is zeer welkom. Wij eten graag risotto met paddestoelen, om maar wat te noemen. Je kunt de shitakes ook heel goed in een misosoepje doen.
Miso soepje
Nodig: 60 gram tofu in blokjes, 6 shitakes in reepjes, 1 dunne prei, handje wakame algen, wat zeewier, 4 tot 5 lepels misopasta, water.
Bereiding: doe wier en algen in 80 cl water en laat ze een stief kwartiertje weken. Snijd alles dan aan dunne reepjes. Kuis de prei, verwijder harde en donkergroene delen en snijd de rest in ringetjes. Los de miso op in het weekwater van de algen en wier. Breng de misobouillon met nog wat water tegen de kook aan, kiep er prei, algen, wier, paddenstoelen en tofublokjes in, laat een paar minuten tegen de kook aan pruttelen. Direct opdienen in voorverwarmde kommetjes. Ik doe er graag een druppel citroensap bij, maar dat is iets persoonlijks, dat hoeft niet.
Labels: Shitake misosoep
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage