<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, mei 30, 2010

Asperge Allerlei


Mei is haast voorbij, dus snel mijn bijdrage voor het foodblogevent rond het thema asperges, dat Sas Kookt organiseert. Wij aten asperges in alle kleuren, wit, paars, groen. Fotograferen kwam er nauwelijks van, te druk, te veel volk over de vloer, of gewoon vergeten.

De groene asperges hebben als voordeel dat je ze niet hoeft te schillen en dat ze maar kort gekookt hoeven te worden. De smaak is vooral groen. Het best dus te combineren, bijvoorbeeld in een salade.

Voorjaarssalade met groene asperges

Dit heb je nodig voor vier personen:
Een half ons knapperig gebakken pancetta in sliertjes; de bovenste helft van twaalf groene asperges, beetgaar gekookt; een kopje jonge erwtjes, eveneens beetgaar gekookt, een ons peultjes, ook al beetgaar gekookt. Handje rucola, waterkers en jonge spinazieblaadjes. Wat blaadjes munt en platte peterselie. Dressing van extra vierge olijfolie, citroensap, mespunt goede mosterd.

En zo doe je het: laat de gekookte groente goed uitlekken en afkoelen. Je kunt ze eventueel even onder de koude kraan houden. Doe ze daarna in een slakom of op een grote schotel. Was en droog de rucola, waterkers en spinazie en doe dit alles ook in de slakom. Meng er de sliertjes pancetta en fijngehakte kruiden door. En vlak voor het opdienen de dressing.

Hier zal begin juni de samenvatting volgen: http://saskookt.blogspot.com.
O ja, de asperges zijn geschilderd door Manet.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage