<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, mei 16, 2010

Bosch Diner


Vandaag strijken inwoners van Den Bosch neer lange tafels op de Markt. Vijfhonderd mensen eten samen een maal dat mede-inwoners van de stad voor hen bereiden. Dat koken doen ze trouwens ook op de Markt. Een driegangenmaal met voorgeschreven streekproducten: Asperges, Sucadelapjes en Aardbeien. Een tiental teams uit de verschillende wijken tekende in voor deze wedstrijd, want de maaltijden worden gejureerd door onder meer Pierre Wind en de chefkok van restaurant de Raadskelder. Welke wijk bedenkt het beste recept en kookt de smakelijkse maaltijd?

Het Bosch Diner is de grote aftrap van tien jaar Jheronimus Bosch herdenking.
In de tijd van Bosch kwamen de leden van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap regelmatig bijeen in het Zwanenbroedershuis, waar zij hun medebroeders en de inwoners van de stad een maaltijd aanboden. De schilder Bosch was lid van dit gezelschap. Om de gastvrijheid van de leden te benadrukken richtten ze regelmatig een Zwanenbroedersmaal aan.
Nu, vijfhonderd jaar later herhaalt zich dat delen van een maaltijd, nu door vijfhonderd eetlustigen. Nu bieden bewoners van Bossche stadswijken boeren, burgers én buitenlui.
Wij zijn dus buitenlui en mogen meedoen. Ben heel benieuwd en zal morgen verslag doen.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage