Kruidenmengsel - vervolg

In het Livre Fort Excellent de Cuysine uit 1555 staat ook een specerijenmix die weer wat afwijkt van die van twee dagen geleden uit de 15e eeuw. Hier gaat galanga (laos) in, maar geen saffraan. Wel weer die lange peper naast de gewone peperkorrel. En dan ook nog eens paradijskorrels. Daar zal ik morgen meer over vertellen.
Menues Epices
Dit heb je nodig: 3,5 eenheden gemberpoeder, 4 eenheden kaneel , 2 eenheden gemalen zwarte peperkorrels, 1 eenheid gemalen lange peper, 1,5 eenheid geraspte nootmuskaat, 1 eenheid gemalen galanga en 1 eenheid paradijskorrels.
Zo doe je het: malen, mengen, zeven en in goed afsluitbare glazen pot in het donker bewaren. Gebruiken in sauzen en stoofschotels.
Labels: Kruidenmengsel
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage