<Mededelingen van land en tuinbouw>

vrijdag, juni 18, 2010

Bloemen naast je bord


Vanavond gaan we het hebben over tafelmanieren door de eeuwen heen. Het hoe en waarom van vork en mes, bord en glas, maar ook wie zit waar en waarom, en een heel klein beetje over eten.
Leukste is dat we er dit keer een quiz bij doen met malle vragen. Heel klein beetje voel ik me dan Hyacinth Bucket (spreek uit: bouquet) maar ik bezit niet van die bloemetjesjurken en schreeuwerige hoeden en verder heb ik ook vrij weinig weg van wijlen de Queen Mum-imitaties. Al is de serie schitterend.
Vroeger lagen de bloemen gewoon los op tafel, niet in een vaas, geen bloemstuk, dat is van veel later. Staat wel vrolijk op het damast en in de rozentijd is het leuk om te doen. Wel even kijken of er geen oorwurmen in zitten, daar schrikken sommige mensen van. Leg de bloemen tevoren dus op een stuk wit keukenpapier of schud ze ondersteboven even uit. Weg beessies.
Houd er overigens rekening mee, dat sommige gasten de bloemblaadjes zullen verorberen. Neem dus beslist onbespoten bloemen!

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage