<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, juli 04, 2010

Strawberrymob


Vanmiddag om twee uur ergens in Amsterdam, de strawberrymob. Begonnen op www.foodlog.nl, opgepikt door de Youth Food Movement en Urgenda. Waarom? De aardbeien die gewoonlijk in de winkel liggen zijn saaie Elsantas. Die blijven namelijk langer goed en zijn dus aantrekkelijker voor de detaillist of super. Die houdbaarheid ging ten koste van de smaak. Jan Robben in Oirschot teelt juist die heel smaakvolle aardbeien, Korona, Lambada, Mara du Bois. De moeite van een omweg waard. Met dit mooie weer is het echter moeilijk voor Jan om de aardbeien af te zetten. De oogst spat het land af, handen te kort. Terwijl dit dus de minder lang houdbare heel erg smaakvolle aardbeien zijn.
Dankzij de #strawberrymob kan iedereen die aardbeien komen proeven en kopen op het museumplein, zo werd net bekend gemaakt op Vroege Vogels.

De Coorte-aardbeien op het plaatje zullen gesmaakt hebben als de Mara du Bois, een nazaat van de Europese bosaardbei. De aardbeien die we nu eten zijn een kruising van de Zuid-Amerikaanse en de Canadese aardbei. Die kende Coorte nog niet, want die zijn een 18e eeuwse uitvinding.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage