<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, september 04, 2010

Dageraad met ontbijtjeEr zijn van die ochtenden dat je bij het krieken van de dag wakker wordt. De zon schijnt, de lucht wordt blauw, en het belooft een prachtige dag te worden. Genieten van het steeds lichter worden, de kleuren die in de tuin verschijnen, de vogels die gaan zingen. Waar smaakt een dag als vandaag naar? Laat zomerfruit voor het ontbijt om mee te beginnen. Met een flensje er bij.

Fruitsla maak ik van bramen, aardbeien, blauwe bessen, discovery appel en perzik. Dat is wat we in huis hebben, je kan altijd en iedere dag en naar eigen smaak en gelegenheid een fruitsla maken.

Weten mensen eigenlijk nog wat flensjes zijn? Of is het pannenkoek en crepes tegenwoordig? Flensjes zijn superdunne pannenkoekjes, maar wel wat dikker dan de kantachtige crepes.

Flensjes

Dit heb je nodig voor 12 stuks
2 middelgrote eieren, snuf zout, 60 gram (gv) bloem, 1/4 liter (soja)melk, 50 gram roomboter of zonnebloemolie.

Zo doe je het:
Klop de eieren met het zout met de mixer of een garde en doe er lepel voor lepel de bloem bij, zodat er geen klonten ontstaan. Giet er langzaam de melk bij.
Verhit voldoende boter of olie in een koekenpan en giet er een pollepel(tje) beslag bij en laat dit dun naar alle kanten uitlopen. Bak het flensje aan een kant lichtbruin en gaar op een matig warm vuur. Leg het op een bord met daarop een omgekeerd schoteltje. Ga zo door tot het beslag op is.
Serveer de flensjes met de fruitsla.
Tip: bestrijk de flensjes eerst met wat heerlijke kruisbessenjam of rode bessen jam.

Lekkere pot thee en koffie erbij en de dag kan beginnen!

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage