zondag, september 26, 2010

Notendolheid



Gisteren raapte ik noten, plukte peren en zag dat de winterrietpeer - een stoofpeer - nog even mag blijven hangen, maar ook die belooft veel goeds. Alkmene appels vervolmaken de fruitschaal, alsook een rijpe, geurige meloen.
Wat zal ik eens met al die walnoten gaan doen? Je kunt er heerlijk walnotenroomijs van maken, je kunt ze in taart en koek verwerken, of ze in honing inmaken. Dit recept uit het boek Snoep Goed van Galit Hahn en Vardit Kohn is heerlijk en herfstig:

Notendolheid

Dit heb je hebt nodig: 3 koppen geschaafde amandelen, 3/4 kop gehake walnoten, 3/4 kop pistaches, hazelnoten of pecannoten, 1/3 kop sesamzaad, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1/4 theelepel gemalen kardemom, 2 eiwitten, 2/3 kop rietsuiker, papieren bakjes voor cakejes, een bakplaat, een grote en een kleine mengkom, een lepel, een vork

En zo doe je het: Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet 25 papieren cakebakjes op de bakplaat. Meng in de grote mengkom de droge ingrediƫnten: de geschaafde amandelen, gehakte noten, zaden en specerijen. Zorg dat de specerijen goed verspreid worden.
Klop in de kleine kom met een vork de eiwitten en de suiker tot de suiker iets begint op te lossen, dat duurt ongeveer twee minuten. Roer het eiwitmengsel door de noten, zodat ze allemaal bedekt worden door een eiwit-suikerlaagje
Schep een opgehoopte eetlepel van het notenmengsel in de cakebakjes.
Zet de bakplaat in de hete oven en laat de notentaartjes precies 20 minuten bakken. Haal de plaat voorzichtig uit de oven. Laat de taartjes 2 uur afkoelen voordat je ze in een luchtdicht afsluitbare trommel op plastic doos doet. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon opeten bij de koffie.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage