<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, september 05, 2010

PaprikasalsaVan de markt bracht ik vorige week een zak met rode paprikaatjes mee, beetje buitennissige modelletjes, dat vind ik altijd wat leuker dan die haast in een gipsmodel gegoten gelijkvormige plastic dingen. Maar ik was ze een beetje vergeten. Helemaal niet erg. Dan zijn ze juist uitstekend om te grillen en een salsa van te maken. En dat deden we dan ook.

Rode paprika salsa

Dit heb je nodig: een paar rode paprika s, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1 eetlepel rietsuiker, 1 rode chilipeper van de zaadlijst ontdaan en fijngehakt, 1 rode ui, fijngehakt, 2 eetlepels fijngehakt peterselieblad

Zo doe je het: Grill de paprika s tot de schil zwart is (draai ze af en toe met een nog niet geblakerd deel naar de warmtebron toe). Laat ze afkoelen in een plastic zak. Wanneer ze afgekoeld zijn, verwijder je de schil en de zaadlijsten. Vang eventueel vrijkomend vocht op. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de paprikablokjes in een kommetje. Maak van de olie, azijn, suiker, chilipeper en ui een sausje. Roer dat door de paprika en strooi er de peterselie over.

Lekker bij veel, zoals bloemkool, wortel, pompoen, vis, lamsvlees en ook op een crostini.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage