<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, oktober 27, 2010

Appel met stroop


Vriendin G. met een wereldbaan is een weekje in ons land. Tijd om bij te praten. Toen ze in Wenen woonde was dat nog eenvoudig, en ook Damascus was niet onbereikbaar. Maar nu zit ze op een post waar het minder voor de hand ligt, dus grijpen we de kans met beide handen aan. Geen serieus geblog dus nu! Als troost een zoet appelreceptje.


Gebakken appelen met stroop


Dit heb je nodig: 5 appelen, 5 lepels stroop, 5 gram boter.
En zo doe je het: was en boor de appelen. Leg ze in een met boter ingewreven, vuurvaste schotel. Vul de appelen met de stroop en laat ze in de oven bruin en gaar bakken.

In 1906 kostte dit recept f 0.20 aan materiaalkosten. Opmerkelijk is het aantal vijf. Meestal worden recepten voor vier, zes, tien of meer personen beschreven.
Uit: A. Simonsz, Geïllustreerd kookboek, 1906

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage