<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, oktober 17, 2010

Undergoundboerin


Vandaag ben ik undergroundboerin in Amsterdam. Nee, ik ga geen sterrekers zaaien in een bouwput van de metro of anderszins guerilla gardening plegen. Ik doe mee aan het twitterevent #undergroundboerenmarkt aan de De Ruyterkade. Volg de hashtag en je weet alles.
Wat neem ik mee? Zelfgemaakte jams en gelei en vruchten op alcohol en natuurlijk wil ik graag dat mensen de smaak van de 18e eeuw leren waarderen. Dus staat er een grote pan knolselderijsoep gereed. Vegetarisch, dat is niet helemaal authentiek, maar je moet de oude recepten ook aan de wensen van deze tijd durven aan te passen. En geen bouillonblokjes, Maggi of andere smaakversterkers gebruiken. Gewoon groente, kruiden en foelie voor de bouillon. Want foelie hoort wél heel erg bij de 18e eeuw.
Ook heb ik geen aardappelmeel gebruikt om te binden, wanneer je de soep passeert is dat niet nodig. En brood geef ik er ook niet bij. Dat is vast elders op de undergroundboerenmarkt te krijgen! Wel mag er wat nootmuskaat bij. Foelie en nootmuskaat horen natuurlijk zusterlijk bij elkaar, foelie het jasje van de noot.


Soep van knolselderij

Neemt knolselderij zooveel men denkt noodig te hebben, snij die aan dobbelsteenen, dan gaar gekookt met bouillon, een weinig aardappelenmeel om te binden een paar sneetjes geroosterd brood wordt kleingesneden erbij gediend.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage