<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, november 10, 2010

GranaatappelsTegenwoordig kun je heel goede verse granaatappelen krijgen, maar ik herinner me de tijd dat mijn ouders uit Saudi Arabiƫ gedroogde granaatappelpitten meebrachten. Deed je daarvan wat bij het stoofvlees, dan werd dat heerlijk mals. Granaatappelsap heeft die eigenschap, ook niet al te mals vlees krijg je er heerlijk zacht van. En de saus krijgt meteen een prettig rins smaakje.
Je kunt er ook een heerlijke soep van maken, met linzen en rijst.

Granaatappelsoep


Dit heb je nodig: 100 gram linzen, 2 eetlepels plantaardige olie, 1 gesnipperde ui, 2 gesnipperde tenen knoflook 1 liter water, 50 gram rijst, 1 theelepel kurkuma, pitten en sap van een flinke granaatappel, zout en peper naar smaak, handje fijngescheurde basilicum, handje gesnipperde lente-ui, handje fijngescheurde verse muntblaadjes,

En zo doe je het: was zonodig de linzen en laat ze uitlekken. Doe de olie in een pan met dikek bodem en zet die op een middelhoog vuur. Voeg de uien toe en laat die zacht fruiten, voeg de knoflook toe en laat die een paar minuten meefruiten. Boel moet niet bruin worden. Voeg linzen en rijst toe en roer even goed om, doe er dan de kurkuma bij en zout en peper naar smaak, nogmaals goed roeren en dan het water toevoegen. Breng de soep in wording aan de kook en zet dan het vuur laag, laat rijst en linzen garen. Doe dan de granaatappelpitten en het sap erbij en laat nog eens tien minuten stoven. Opdienen met de flieters lente-ui, basilicum en munt.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage