zaterdag, november 06, 2010

Komkommers


Eigenlijk ben ik niet zo'n fan van warme komkommers. Koud in de salade of soep prima, maar warm? Toch zijn er gerechten die het ongelijk van mijn vooroordeel bevestigen. Zoals dit 17e eeuwse gerecht van Nicholas de Bonnefons, gevonden in zijn kookboek Les Delices de la Campagne.

Hier een vrije vertaling:

Komkommer fricassee


Om ze te bakken kun je komkommers gebruiken van alle rijpheid, mits de zaden niet te hard zijn. Men snijdt ze in dunne plakken, dan bestuift men ze met zout en men bakt ze met een in plakken gesneden ui in boter of vet. Zodra je ze in de pan doet, moet je ze kruiden met een kruidenmengsel en een paar druppels azijn.

Het bewuste kruidenmengsel bestaat uit versgemalen zwarte peper, gemberpoeder, gestampte kruidnagel, geraspte nootmuskaat, kaneelpoeder en (nog meer) zout.
De verhouding is ongeveer: 7 eetlepels, 3 eetlepels., 2 theelepels, 1 eetlepel, 3 eetlepels, 1 pond zout.
Zonder zout is het ook erg bruikbaar. Zeker nu er al zout op de komkommer zat aan het begin van de bereiding.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage