donderdag, november 18, 2010

Winterwortelen



Onze 'hutspot' van aardappel, uien en peen heeft een Duits zusje. Kijk maar in het boek van Lina Morgenstern uit 1930. Wel iets smakelijker dankzij de bouillon en de peterselie en het weglaten van de aardappelen!


Wortelpuree

1 kilo winterwortelen, 2 dl bouillon, 50 gram boter, 1 uitje, peterselie, beetje peper, zout. Snipper de wortelen en zet ze op met het gesnipperde uitje, de bouillon en zo nodig een beetje zout. Laat ze gaar stoven. Kook zo nodig het overtollige vocht in. Wrijf de wortelen door een zeef en vermeng de puree die stevig moet zijn met een weinig peper, 1 eetlepel gehakte peterselie en de boter. Vorm er een bergje van op de schotel en leg klein of gesneden vlees erop.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage