vrijdag, december 03, 2010

Kaaskantjes voor de Nationale Antipakjesavond


We blijven nog even in de Nationale Antipakjesavond-stemming en maken ook de zoutjes zelf. Helemaal niet moeilijk en het kost ook niet veel tijd. Kies een vette kaas naar keuze, schaap of koe, binnen of buitenlands. Ik vind Manchego wel erg lekker hiervoor.

Kaaskantjes

Dit heb je nodig: 100 gram Manchego kaas of een andere vette kaas, 1 eetlepel maïsmeel, bakpapier

En zo doe je het: Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de kaas grof en meng er de eetlepel maïsmeel door. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi er het kaasmengsel luchtig over. Schuif de bakplaat midden in de oven. Bak het ongeveer 7 minuten tot de kaas goudgeel is. Haal de bakplaat uit de oven en laat het bakpapier voorzichtig op een koel aanrechtblad glijden. Laat de dunne koek afkoelen en breek of scheur er dan onregelmatige koekjes van.

Experimenteer ook eens met wat kerriepoeder of pul biber erdoor. Ook lekker, hangt een beetje af waar je ze bij wilt gebruiken. Want niet alleen als zoutje bij de borrel, ook bij de soep doen ze het goed.

Het plaatje is een detail van een stilleven van Georg Flegel. Kaas, met daarop een schoteltje met boter.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage