<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, december 18, 2010

Pittige PlaatkoekGisteren hadden we het over de klassieke Brabantse plaatkoek en hoe je daar gemakkelijk op kunt variëren. Wat zoet kan, kan natuurlijk ook hartig. Handig voor bij een picknick bijvoorbeeld. En ook in dit geval: maak hem precies zoals je zelf lekker vindt, kies naar eigen inzicht je ingrediënten. Met vlees, zonder vlees. Heel flexibel recept.

Pittige plaatkoek

Dit heb je nodig: 5 eieren, 150 gram pitloze olijven met knoflook en kruiden, 25 gram maïzena, 150 gram rijstmeel, 300 gram geitenkaas, 100 gram ontbijtspek, handje pijnboompitten, theelepel pul biber.

En zo doe je het: Wrijf de rijstmeel en de maïzena door een zeef in een kom. Splits de eieren en klop het eigeel romig en het eiwit met iets zout stijf. Schep meel eerst door het eigeel, schep dan het eiwit er door heen. Brokkel de geitenkaas en vermeng dit met het deeg. Schep er de pijnboompitjes en pul biber door. Stort de massa uit op het met bakpapier bedekte bakplaat. Verdeel de olijven over de plaat en druk deze iets aan en bedek het geheel met plakjes niet te zout, (bij voorkeur biologisch en scharrel) spek
Bak in een heteluchtoven op 170 graden in ongeveer 25 minuten gaar.

NB: Let op dat je goede pijnboompitten koopt, van sommige krijg je een bittere smaak in de mond.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage