<Mededelingen van land en tuinbouw>

dinsdag, december 21, 2010

Rode soep met cider



Niets heerlijker met dit koude weer dan een soepje, maar afwisseling is geboden. Daarom vandaag een ontzettend rode soep met biet en rode kool. Heerlijk, met appel en cider.

Soep van rode biet, rode kool en appel

Dit heb je nodig: Scheut plantaardige olie, 150 gram bio bacon in blokjes, 1 ui fijngehakt, 2 teentjes knoflook uit de knijper, ΒΌ rode kool fijngesneden, 600 gram rode bietjes schoongemaakt in blokjes gesneden, 2 appels zonder schil in blokjes, 200 ml droge cider, 1,2 liter kippenbouillon, zout, zwarte peper naar smaak, lenteuitjes en (soja)room om te serveren.

En zo doe je het: doe de olie in een pan met dikke bodem en bak daarin eerst de spekjes uit, schep die er uit, bak dan de ui en knoflook. Roer er de kool door en wok even, en dan de blokjes appel. Giet er de cider over, en de bouillon en voeg de blokjes biet toe. Goed roeren en aan de kook brengen. Je kunt de soep pureren, of half pureren of grof eten. Op smaak afmaken met flink wat peper en een beetje zout en op dissen met een garnering van de spekjes, wat gesnipperde lente-uitjes en wat room.

Er is een heel simpele vegetarische versie mogelijk: forget about the bacon, en gebruik groentebouillon in plaats van kip.
Ik kan me niet herinneren wat de bron is van dit recept. Wie het weet mag het zeggen.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage