donderdag, december 02, 2010

Zelfmaaksnoep


We blijven even bij de Nationale Antipakjesavond van Koken met Karin. Vier december dus. Ook zoetigheden kun je heel goed zelf maken. Dip bijvoorbeeld stukjes ananas in gesmolten pure chocolade en laat die opdrogen op bakpapier. Of partjes mandarijn. Of maak pindarotsjes in allerlei variaties. Met rozijnen erdoor of gepofte rijst. En natuurlijk pinda's. Het toetje na het toetje eigenlijk, voor bij de koffie en thee.

Pindarotsjes

Dit heb je nodig 1 reep GV pure chocola van 200 gram, 25 gram rozijnen, eventueel in rum geweekt, 50 gram ongebrande, ongezouten pinda's, honing of maple syrup, bakpapier

En zo doe je het: neem een pan met dikke bodem of teflonlaag en zet die op halfhoog vuur, rooster de pinda's daarin en roer er als ze een beetje bruin beginnen te worden een lepel honing of maple syrup door. Zorg dat het niet een grote klont wordt. Smelt de chocola in de magnetron. Roer de rozijnen door de chocola en vervolgens ook de pinda's. Is het mengsel te stijf, doe er dan wat van het weekvocht van de rozijnen door. Leg een vel bakpapier op een koel aanrecht. Neem met een lepel steeds een schepje van de chocolademassa en vorm daar een bergje van op het bakpapier
Laat de pindarotsjes goed afkoelen en opstijven. Leg ze op een schaaltje en smul.

Je kunt dus ook als je wilt gepofte rijst door de chocola doen, of cornflakes, of andere nootjes gebruiken, of sucade toevoegen, of gedroogde cranberries. Dit soort recepten vraagt om een eigen favoriete versie.
De tekening is gemaakt door Karin Luiten en het recept komt uit mijn kookboek 'Lekker Glutenvrij'.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage