<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, januari 12, 2011


Gisteren ruim drie uur uitleg gegeven over peper. Zowel de piper als de capsicumfamilie. Vandaag dus eigenlijk een beetje uitgepraat. Maar ik beloofde nog het adres te geven waar je die heerlijke pipersoorten kunt kopen. Dat staat onderaan het stukje. Wat leuk was gisteren: hoe verrast mensen zijn dat er meer is dan die simpele oudbakken zwarte en witte peperkorrels uit de supermarkt. Hoe verschillend pepers kunnen geuren en smaken. En hoe lekker dat is met een stukje peer of komkommer. En probeer het ook maar eens met dit recept voor omelet met cantharellen.

Omelet met cantharellen en witte peper

Dit heb je nodig voor 4 personen:
1 bakje cantharellen, 4 tot 5 eieren, 1 scheutje (soja)room (of water), handje kervel, zout, witte penja peper vers gemalen of gestampt in de vijzel, klontje boter of scheutje olie

En zo doe je het:
Maak de cantharellen voorzichtig schoon (niet wassen!) en snijd ze in reepjes.
Klop de eieren los met de room in een metalen of aardewerken kom.
Roer er de penja peper en wat zout naar smaak door.
Schep er vervolgens de kervel en cantharellen door.
Verwarm in een koekenpan de boter of de olie licht.
Giet het eimengsel er in en zorg dat de paddenstoelen gelijk verdeeld zijn, evenals het groen van de kervel.
Draai het vuur laag en zet een deksel op de pan.
Heel rustig wachten tot het ei gestold is.
Vierendelen en warm opdienen.
Tip: serveer er wat fijngeraspte Sardijnse pecorino bij en vers gebakken knapperige broodjes.
Tip: kun je geen cantharellen krijgen, omdat die niet in het seizoen zijn, neem dan shitake, of anijschampignons.

Bij Maarten van Caulil op de Haarlemmerdijk in Amsterdam kun je de heerlijkste pepers kopen.http://www.caulils.com

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage