donderdag, januari 20, 2011

Het diner voor president Hu



The Huffington Post vertelt ons wat de Obama's president Hu van China voorschotelden. Traditionele Amerikaanse kost, kreeft, biefstuk, appeltaart met ijs toe. Op het plaatje staat een langouste, maar dat mag de pret niet drukken. Nou ja, eigenlijk is de lijst van het menu wel wat langer. Kijk maar:

Menu

First
D'Anjou Pear with Farmstead Goat Cheese
Fennel, Black Walnuts, and White Balsamic

Second
Poached Maine Lobster
Orange Glaze Carrots and Black Trumpet Mushrooms

Wine: DuMol Chardonnay "Russian River" 2008 (California)

*
Lemon Sorbet
*
Main
Dry Aged Rib Eye with Buttermilk Crisp Onions
Double Stuffed Potatoes and Creamed Spinach

Wine: Quilceda Creek Cabernet "Columbia Valley" 2005 (Washington State)

Dessert
Old Fashioned Apple Pie
with Vanilla Ice Cream

Wine: Poet's Leap Riesling "Botrytis" 2008 (Washington State)

De nadruk lag op duurzaam, betaalbaar, home-grown, gezond.

Niet op de kaart, maar wel opgedist deze avond: Amerikaanse vis, garnalen uit Ipswich Bay, en gerookte regenboogforel uit de kweek in Idaho. Deze werden gebruikt voor de canapeetjes. Zo maakte president Hu een culinaire rondreis door de Verenigde Staten.

Het voorgerecht is redelijk eenvoudig te imiteren: Peer met geitenkaas, venkel, walnoten en witte balsamicoazijn.

Dit heb je nodig per persoon: halve rijpe peer (Comice), 25 gram geitenkaas (ik zou bluebelle nemen, of een andere blauwe geit), kwart venkel, 6 gekruimelde walnoothelften. Wat slablaadjes voor de sier eronder.

Zo doe je het: schik de slablaadjes op bordjes. Schil de peer, verwijder het klokhuis en de steel, snijd in partjes en verdeel die over de bordjes. Beetje elegant staat wel feestelijk. Snijd de venkel in reepjes, blancheer die als je wilt te voren en laat afkoelen. Verdeel de venkelreepjes ook over de bordjes. Kruimel er de kaas over en de walnoten. Druppel er wat perensap en witte balsamicoazijn over. Een snufje goede peper mag er wat mij betreft ook bij.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage