<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, februari 13, 2011

Courgette met WalnotenGisteren op twitter ging het even over dat heerlijke Libanese recept voor courgette met walnoten. Dat recept volgt straks. Eerst even over de steeds weer moeilijke keuze: welke courgette nemen we dit jaar in de tuin. Jarenlang tevreden de Costata Romanesco geteeld en gegeten. Mooi oud ras net prima opbrengst en smaak. We zijn een keer naar en wat regulierder modern ras uitgeweken, dat beviel stukken minder. Nu wordt het denk ik deze, de Cocozelle de Tripoli, ook zo'n mooi oud rasje. Gauw eens naar Ton Vreeken in Dordt om zaden te scoren.
Hier het supersimpele recept:

Libanese courgette met walnoten

Dit heb je nodig: 2 jonge kraakverse courgettes, 100 gram gepelde walnoten, olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper, korianderblad, optie: handje ongezouten pistaches en krenten.

En zo doe je het: snijd de courgettes in plakjes. Doe de olie in een koekepan of wok en verhit die. Bak de courgettes aan beide kanten goudbruin, draai het vuur laag, voeg de wat verbrokkelde walnoten op het laatst toe en laat even meebakken. Blijf goed husselen en voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe. Doe er voor het opdienen een flinke hand vers korianderblad door. Meteen opdissen.
Andere versie: voeg gehalveerde groene pistaches en krenten toe in plaats van of met de walnoten.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage