zaterdag, april 02, 2011

Zomerse minestrone



Vandaag is het heerlijk weer om in de tuin te gaan werken. Een simpel blog dus met een recept uit mijn boek Lekker Glutenvrij. Om vast in de zomerstemming te komen.

Zomerse minestrone

Dit heb je nodig: 3 eetlepels olijfolie, 1 fijngesnipperde ui, het hart van een struik bleekselderij, fijngehakt, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 8 dl kippenbouillon of groentebouillon, 200 gram groene asperges in stukken, 250 gram tuinbonen, 200 gram peultjes, 100 gram GV pasta, 2 eetlepels pesto, 1 dl (soja) room
vers geraspte Parmezaanse kaas of Sardijnse Pecorino (geitenkaas)


En zo doe je het: verhit de olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Doe er de ui, selderij en knoflook in en laat dit tien minuten pruttelen, maar laat het niet bruin worden. Doe er de bouillon bij en breng het aan de kook. Laat het geheel een minuut of tien zachtjes koken.
Doe er de pasta bij en breng het geheel weer aan de kook. Laat dit 3 minuten koken.
Doe er de peultjes en tuinbonen bij en laat het nog een minuut of 5 koken. En kiep er dan de aspergestukjes bij en de pesto. Roer alles voorzichtig dooreen. Nog vijf minuutjes en de soep is gaar.
Haal de pan van het vuur en roer er de room door en strooi er vervolgens de Parmezaanse kaas over. Klaar om op te dienen.

Voor het opdissen kun je ook nog een kommetje geraspte kaas op tafel zetten. En desgewenst ook een kommetje fijngeknipte platte peterselie.

Je kunt variƫren met de zomergroente: sperziebonen, broccoli, bloemkool: pak water nog in huis is, of wat er net op dat moment in seizoen is.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage