vrijdag, juli 01, 2011

Zomerstand


Het is 1 juli vandaag en deze komende maanden ga ik maar één keer per week bloggen, of zelfs helemaal niet. Dat heeft alles te maken met het schrijfwerk dat hier voor mij ligt, en de research die in volle vaart is aangevangen. Want er gaat (weer) een boek gemaakt worden en dat kost tijd en vraagt concentratie.
Om af te kicken hier een zomers recept:

Goudsbloemdressing voor allerhande salades

Dit heb je nodig: 1 dl zonnebloemolie, sap van 1/2 citroen, 1 eetlepel marmelade, 1 theelepel pittige mosterd, blaadjes van vier versgeplukte goudsbloemen, zout en peper naar smaak.

En zo doe je het: Meng in een kom de olie, het citroensap, de marmelade en de mosterd. Goed kloppen. Maak af op smaak met zout en peper. Roer er de goudsbloemblaadjes door en zet de dressing tot gebruik in de koelkast. Ongeveer een kwartier voor gebruik uit de ijskast halen en nog eens doorroeren. Lekker over allerhande salades, bijv. met witlof en sinaasappel, of champignon en rijst salades.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage