<Mededelingen van land en tuinbouw>

zaterdag, augustus 27, 2011

Een ei hoort erbijVoor de Smaakmarkt bij het Bosch Diner van zondag 11 september zoek ik wat plantaardige recepten bij elkaar uit de tijd van Jheronimus Bosch. Wanneer mensen zich de middeleeuwse keuken voorstellen denken ze vaak aan groot gebraad, veel gebraad en nog meer carnivorigheden. Maar er waren ook ontelbare vastendagen, waarop geen vlees gegeten werd. Vis, groente. fruit en eieren, specerijen en kruiden bepaalden dan de orde van de dag. Maar we houden het gewoon groen, wat mij betreft, die zondag. Zo'n eitje, daar kun je veel mee doen. We bakken er wat van.

Totten eyeren die men monneck heet


Dit heb je nodig: 2 x 6 eieren, 2 of 3 zure appelen, halve theelepel versgemalen kaneel, halve theelepel gemberpoeder, mespunt saffraanpoeder, snuf versgemalen zwarte peper, boter.

Bak van de eieren twee omeletten in de boter en houd die even apart op twee borden. Schil de appelen en snipper ze. Bak ze in een beetje boter met de specerijen en pureer de massa tot een prutje. Leg een omelet in een beboterde ronde ovenschotel, bestrijk die met de appelpuree en leg er de tweede omelet op. Verwarm dit even in de oven en dit het op. Je zou er wat suiker over kunnen strooien vóór je de schotel in de oven doet. Suiker met een mespunt kaneelpoeder erdoor. Ook lekker. Maar 't staat niet in 't recept.Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage