<Mededelingen van land en tuinbouw>

woensdag, september 28, 2011

Chocoladel&tterEen vreemde man op teenslippers klopte gisteren aan de achterdeur. Hij had een pakketje, waarop een dikke sticker van Fairtrade. Dat is natuurlijk leuk, ik ben doel op cadeautjes. Vooral als je niet jarig bent en het ook geen Sinterklaas is. Wat zou er in zitten? Ja, dat was dan wel weer een beetje Sinterklaas: een chocoladeletter van Fairtrade. Een beetje een middeleeuwse letter, de ampersand oftewel . In de middeleeuwen waren ze dol op afko's, zeker bij standaardwoorden of frasen. In dit geval: et per se, of et. Met een beetje frikken zou het dus Chocoladel&ter moeten zijn. Het is een beetje een vergeten letter, die we vooral in combinaties gebruiken, denk maar aan Sint & Piet, of V&D. Het is dus iets meer dan één letter. En zo is deze fairtradel&tter iets meer dan een gewone chocoladeletter.

De eerste chocoladel&tter voor iedereen kopt het bijgesloten persbericht. Maar ja, het is een melkchocolade met volle romige smaak, dus helemaal niet voor 'iedereen' als je een koemelkallergie hebt. Zo bedoelen ze dat natuurlijk niet. Omdat het niet een specifieke letter is uit het alfabet kun je deze fairtradel&tter echt aan iedereen cadeau doen. Dat geeft een goed gevoel.

Iedereen schijnt van deze letter beter te worden: de chocoboeren, de suikerboeren, fairtrade en de schenker en de ontvanger. Nu moet ik nog iemand bedenken die én van melkchocolade houdt én tegen koemelk bestand is.

Half oktober ligt - ie in de winkel, en als je dan toch al een voorschot op Sinterklaas neemt (weet je wel, dat was vroeger 5 december) dan is dit een aardige keus. En mooi dat de ampersand eens is afgestoft.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage