<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, oktober 16, 2011

Ieniemienie boontjes


Vandaag gaat de bonenestafette alweer zijn derde week in. Twee oktober was het Grote Bonendiner en vandaag doen wij thuis ook weer wat met peulvruchten. Afgelopen week was ik voor onderzoek in Eindhoven en sneller dan verwacht stond ik weer buiten het archief. Dus had ik even tijd om naar de Kruisstraat te gaan, waar om het hoekje vroeger een paar oudere Indische dametjes een geweldig afhaaltoko bestierden. Maar helaas, alles verandert, het winkeltje was dichtgemetseld. Wat nu? Even verderop zag ik een SriLankaanse kruidenier. Die dan maar eens verkennen. Dat was leuk! Met tassen vol heerlijkheden kwam ik thuis. Ik ontdekte er ienieminie bruine boontjes, genaamd Indiaanse Moth beans. Inmiddels leerde ik van een tweep dat je daar een vegetarische schotel mee dient te maken. Deze peulvruchtjes heten officieel Vigna Aconitifolia, of Phaseolus Aconitifolia, maar er is nogal wat verwarring over. Gram op z'n Indiaas, maar er wordt dan ook naar ienieminie kidneyboontjes verwezen en die kocht ik ook. Maar wel in een ander zakje.
Google je een beetje dan kom je bij Pakistaans onderzoek terecht, maar helaas zonder plaatjes. En al helemaal geen recepten. Ik ga zoeken in de Indiase kookboeken. Morgen meer.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage