<Mededelingen van land en tuinbouw>

maandag, november 21, 2011

Hippe Schorseneren


Goed, die schorseneren, daar zat ik toch een beetje mee. Wel heel erg de geur van nootmuskaat en roomsausjes. Kon dat niet wat hipper? Ik pakte er Smaakvrienden bij van Angelique Schmeinck om inspiratie op te doen.

Haar inspiratietips brachten me een stuk verder, al moest ik het doen met wat we dit weekend in huis hadden: vadouvan-olie ja, oesters nee. Ahornsiroop en ciderazijn ja. Paddenstoelen nee, achterham nee, zalm nee. Wel hadden we een langzaam in de oven gegaarde procureur. Daar paste wat mij betreft de ahornsiroop en ciderazijn het beste bij. Dus gingen de beetgaar gekookte en geschilde stukken schorseneer in de wok en deed ik er een lepeltje ahornsiroop en een scheutje ciderazijn bij. Aanrader!

Gelukkig kun je ahornsiroop goed in ons land krijgen, helemaal naar Canada om een emmertje sap te tappen en dat in te koken is me weer iets té Slow.

Ik heb nog een restje beetgare, verder kale schorseneren over. Wat zal ik daar dan weer eens mee doen?

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage