woensdag, november 16, 2011

Kookboek van het Jaar - Duits


Vandaag mijn drie laatste tips in het kader van Kookboek van het Jaar. Niet allemaal kersvers, behalve nummer 1.

1. Fleisch essen, Tiere Lieben. Hoe vleeseters beter met het aanschaffen, bereiden en consumeren van vlees kunnen omgaan, zonder meteen vegetariër te worden. Geschreven door Theresa Bäuerlein.

2. Prachtige serie over de authentieke, traditionele Duitse gutbürgerliche keuken. Ik heb de Badische Küche, Rezepte, Bräuche und Geschichten im Jahreslauf. We volgen het seizoen in het Badense land. Geschreven door Beate Plener, Michael Plener en Martin Hegar. In november kool, schorseneren, veldsla, snoekbaars en eend en veel zoet bakwerk en hartverwarmende soepjes.

3. De serie van Sophie Lange over de Alt-Eifeler Küche. Het is al een oudje, maar de serie blijft herdrukt worden. Veel over de tradities in de Eifel met aanlokkelijke recepten.

Ik voorspel een herwaardering voor de goede Duitse traditionele keuken. Veel zelfmaak, wildpluk, het betere handwerk in de keuken en zowel stevige voedzame alse 'feine' kost.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Aanmelden bij Reacties plaatsen [Atom]

<< Homepage