<Mededelingen van land en tuinbouw>

zondag, november 13, 2011

Sugar and Spice and all Things Nice


Van Daniƫl Schuringa (Cavad'Or) kreeg ik een prachtige map met samples van pepers en spice mixen en meer. Als je de map open slaat komen de geuren je al tegemoet. Veel ervan ken ik al. Maar wat zou Trappers Blend zijn? En Mapucho chili? En Angelhair Chili? Die laatste lijkt me wel wat voor de Kerst. Engelenhaarchili kun je vast in een mooi gerecht verwerken voor een pittig accent. Maar ik begin vandaag met de Mapucho blend, we hebben nog een Label Rouge kip om mee te knutselen.

Wat zegt de instructie over de Mapucho blend? Gedroogde en gerookte pepers uit Vuurland (Chili) met wat geroosterde en gemalen korianderzaden en zout. Gebruiken bij gegrilde kip met bonen en sla, of over geroosterd vlees, of bij de gazpacho, zoals de Espelette.

De spicemix is vernoemd naar een stam van de oorspronkelijke bewoners van Chili en Argentiniƫ, de Maspuche. Ze hebben een eigen taal, eigen kleding, religie en riten. Van oorsprong zijn het landbouwers. Kijk nou wat een prachtige stoffen ze maken! Ik ben benieuwd naar de blend, hij ruikt heerlijk. Er komt vast een update.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage